Werkwijze

Echt contact. Dat is dat moment waarop beide gesprekspartners het oordeel over zichzelf én de ander niet meer verstoppen maar onder ogen kunnen komen.

“Een mens beoordeeld een ander op zijn gedrag en zichzelf op zijn intentie.”

Het loopt het nog wel eens spaak in relaties binnen gezinnen, huwelijk of andere situaties. Maar hoe doorbreek je zo’n situatie? Het begint toch vooral bij jezelf. Jij bent zelf degene die daar de grootste invloed op heeft.


Mijn werkwijze is dat ik je wil accepteren zoals je bent, met alles wat er is, on-voorwaardelijkheid. Dat is de manier waarop je de cirkel redenering kunt doorbreken waarin je vast zit. Die eeuwige zelfveroordeling en continue de bevestiging zien bij anderen dat jij niet goed genoeg bent én het nooit zult worden.

Daarbij zullen we voor een deel gewoon praten. Soms is uitleggen hoe processen werken tussen mensen maar ook in je hersenen fijn om te begrijpen. Een black-out is niet zomaar iets, het is een letterlijke blokkade van je hersenen. Als je dat kunt zien hoef je er ook niet meer zo gefrustreerd over te raken en kun je wat vrijer aan de oorzaak ervan werken.

Daarnaast werk ik graag fysiek. Voor een deel doe ik dat door (kick)boksen maar ook door kleinere oefeningen met het lijf. Mijn motto, beweging in balans, is voor ons westerse mensen best lastig. We zijn zo gewend om niet te voelen omdat we altijd door moeten. We zijn vergeten om te luistern naar ons lijf. Daarbij zijn lijfoefeningen maar ook meditatie fijne middelen om meer tot rust te komen maar vooral ook meer in balans.